Culinair fotograaf Tony Le Duc haalt uit naar Sergio Herman

Culinair journalist Tony Le Duc haalt in een open brief gepubliceerd op de website ATV uit naar kok Sergio Herman. Le Duc verwijt de Zeeuwse kok onder meer een gebrek aan respect. Tony Le Duc en Sergio Herman maakten jarenlang samen kookboeken. Maar daar is nu een einde aan gekomen. Volgens Le Duc zou Sergio Herman zijn overgestapt naar een andere uitgeverij zonder hem daarvan te verwittigen. De uitgeverij van Le Duc, Minestrone, stapte daarop naar de rechtbank, maar haalde zijn slag niet thuis.
De fotograaf is niet te spreken over de manier waarop Segio Herman wegging bij Minestrone. “Dat je weg wil, kan ik uiteindelijk niet tegenhouden, maar, los van de vraag of de wijze waarop je je vertrek hebt gerealiseerd juridisch al dan niet correct is verlopen, getuigt de manier waarop je het hebt gedaan in elk geval van een gebrek aan respect voor mij en je eigen vennootschap”, schrijft hij in de brief.
Le Duc voegt daar aan toe dat hij deze week al zijn personeel heeft ontslagen en dat zijn situatie “vrij uitzichtloos” is. “Ik heb nu ook moeite om dit onrecht alleen te dragen en ik vind langzamerhand dat de situatie van Minestrone, mijn persoonlijk verdriet en vernedering mag gedeeld worden met de buitenwereld. Het mag geweten zijn hoe roem, ambities en geld iemand radicaal kunnen veranderen in een harteloos wezen en daarmee een ander in de problemen brengt”, besluit hij.

bron: Belga