BMC slankt kern af tot 24 renners, bij wie vijf Belgen

BMC slankt kern af tot 24 renners

BMC heeft volgend seizoen nog maar 24 profrenners onder contract. Dat zijn er vijf minder dan dit seizoen. “Deze vermindering hangt samen met onze wedstrijdkalender en het feit dat in sommige races minder renners aan de start zullen staan”, zegt Jim Ochowicz, algemeen manager van BMC, vandaag in een persbericht. Ochowicz verwijst onder meer naar de beslissing om vanaf volgend jaar in de grote rondes (Tour, Giro, Vuelta) nog maar acht in plaats van negen renners te laten starten.

Vijf Belgen dragen in 2018 het shirt van BMC: kopman Greg Van Avermaet, Dylan Teuns, Nathan Van Hooydonck, Loïc Vliegen en Jürgen Roelandts. Die laatste is een van de vier nieuwe gezichten in het Amerikaanse WorldTourteam, naast de Italiaan Alberto Bettiol, de Nieuw-Zeelander Patrick Bevin en de Australiër Simon Gerrans.

“We nemen afscheid van een aantal renners die andere lucht opsnuiven of stoppen. Velen onder hen hebben best wel wat jaren bij BMC doorgebracht. Ik wil hen bedanken en veel succes toewensen in de komende jaren”, aldus Ochowicz. Ben Hermans hoort bij de renners die BMC verlaten. De winnaar van de Ronde van Oman vond onderdak bij Israel Cycling Academy.

bron: Belga