Belgen in het buitenland - West Ham schakelt Tottenham uit, Chelsea bekert voor in EFL Cup

Chelsea heeft zich woensdagavond ten koste van Everton geplaatst voor de kwartfinales van de Engelse League Cup. Een verijdeld B-elftal, met daarin Charly Musonda Junior en Michy Batshuayi, versloeg de "Toffees" met 2-1. Tottenham liet zich verrassen door West Ham United. De Spurs gaven een 2-0 voorsprong uit handen en verloren uiteindelijk met 2-3. Bij Chelsea zaten Thibault Courtois en Eden Hazard niet in de selectie. Zij kregen net als zeven andere spelers die tegen Watford (4-2) in de basis stonden rust, de jonkies kregen hun kans. Musonda Junior greep die met beide handen en leverde met een perfecte voorzet de assist af voor Antonio Rüdiger (26.). De Duitse verdediger zette Everton-doelman Jordan Pickford op het verkeerde been en kopte overhoeks binnen: 1-0. Na de pauze schakelden de bezoekers, die maandag afscheid namen van coach Ronald Koeman, een versnelling hoger. Wayne Rooney, Kevin Mirallas - die de match volmaakte -, Aaron Lennon en invaller Ademola Lookman lieten de gelijkmaker evenwel liggen. Na de wisssels van Musonda Junior en Batshuayi, die opnieuw niet kon overtuigen als basisspeler, maakte Willian (90.+3) de match dood. De aansluitingstreffer van Dominic Calvert-Lewin (90.+4) kwam te laat.

Na een eerste helft waarin Tottenham, met Toby Alderweireld als enige Belg op het veld, via Moussa Sissoko (6.) en Dele Alli (37.) op een dubbele voorsprong kwam, leek niemand nog weinig te geloven in een kwartfinale voor West Ham. Behalve dan André Ayew, die de Hammers met twee doelpunten (55. en 60.) in vijf minuten op gelijke hoogte bracht. Angelo Ogbonna (70.) maakte de remonte helemaal compleet. Mousa Dembélé had zich zijn rentree na een vervelende heupblessure wellicht anders ingebeeld. De Rode Duivel kwam een minuut na de 2-3 tussen de lijnen. Tottenham had verlengingen kunnen afdwingen, maar doelman Adrian liet zich niet meer verschalken.

In de Schotse Premiership boekte Celtic een 0-3 overwinning in de topper op het veld van Aberdeen. Kieran Tierney (13.) en Moussa Dembélé (39. en 63.) stonden op het scorebord. Dedryck Boyata maakte de match vol bij Celtic, dat nu alleen aan de leiding komt met 26 punten. Aberdeen volgt op drie punten.