Belgen in het buitenland - Dries Mertens helpt Napoli met hattrick aan drie punten

door
Belga
Leestijd 2 min.

Napoli is woensdagavond op de tiende speeldag in de Italiaanse Serie A met 2-3 gaan winnen op het veld van Genoa. Dries Mertens lag met een hattrick aan de basis van de driepunter. Napoli neemt zo de koppositie opnieuw over van Inter. Genoa klom voor eigen publiek snel op voorsprong. Adel Taarabt (4.) rondde een vloeiende aanval af met een overhoeks schot, dat via de paal in doel belandde: 1-0. Mertens had in zeven duels tegen Genoa nog niet gescoord en wilde orde op zaken stellen. De Rode Duivel lokte een vrije trap uit, zette zichzelf achter het leer en schoot vlak voor het kwartier de 1-1 vanop zo'n 25 meter heerlijk binnen. Op het halfuur bracht Mertens Napoli op geniale wijze op voorsprong. Hij legde een hoge voorzet van Diawara meteen dood en trapte de 1-2 via de onderkant van de lat in doel. Na de pauze vervolledigde Mertens (60.) zijn hattrick. Oude bekende Ervin Zukanovic raakte het leer nog, maar kon de 1-3 niet meer uit doel glijden. Armando Izzo (76.) zorgde nog voor een spannend slot.

Door de zeges van Inter en Napoli kon AS Roma zich tegen staartploeg Crotone geen uitschuiver veroorloven. De Romeinen lieten zich voor eigen publiek niet verrassen en wonnen met 1-0. Diego Perotti (10.) zette een strafschop feilloos om. Radja Nainggolan maakte bij AS Roma de partij vol.

Cagliari wilde na vijf competitienederlagen op rij opnieuw aanknopen met de zege tegen het nog steeds puntenloze Benevento. Kersvers trainer Diego Lopez rekende daarvoor op Senna Miangue, die pas voor de tweede keer dit seizoen aan de aftrap stond. Cagliari kwam meteen op voorsprong via Paolo Farago (9.). Marco Sau liet na de score te verdubbelen vanop de penaltystip. In een knotsgekke slotfase kreeg de rode lantaarn nog een strafschop, Pietro Iemmello (90.+4) leek Benevento zijn eerste punt bezorgd te hebben. Met de laatste aanval van de partij hield Leonardo Pavoletti (90.+5) met een lekker kopbaldoelpunt de volle buit toch nog thuis. Miangue maakte de match vol.

Bij Lazio Rome maakte Jordan Lukaku zijn wederoptreden na blessureleed die hem ook twee WK-kwalificatieduels kostten. De Rode Duivel kwam in de 65e minuut van het duel in en tegen Bologna tussen de lijnen. Op dat moment stond de 1-2 eindstand al op het scorebord. Sergej Milinkovic-Savic (4.) en Senad Lulic (29.), die in de 50e minuut ook een owngoal maakte, troffen raak. Ciro Immobile miste een strafschop.

Dinsdagavond al verloor Sampdoria de topper op het veld van Inter. Dennis Praet speelde de hele wedstrijd voor de bezoekers en gaf een assist. De eenmalige Rode Duivel leverde een geweldige voorzet af, Fabio Quagliarella (85.) kopte de 3-2 eindstand tegen de netten.

bron: Belga