40 maanden cel en onmiddellijke aanhouding voor onthaalouder die baby mishandelde

40 maanden cel en onmiddellijke aanhouding voor onthaalouder die baby mishandelde

Een 40-jarige mannelijke onthaalouder uit Ternat is vandaag door de correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 40 maanden, waarvan de helft met uitstel. De man had in november 2015 een vijf maanden oude baby op een dergelijke manier mishandeld dat het kind er een schedelbreuk aan overhield. De rechtbank tilde niet alleen zwaar aan de mishandeling maar ook aan het feit dat de man maandenlang elke schuld ontkend had, zodat alle verdenkingen zich op de moeder richtten. Omdat hij ook niet kwam opdagen voor zijn proces, beval de rechtbank zijn onmiddellijke aanhouding. Het was de moeder zelf die alarm sloeg toen ze in november 2015 vaststelde dat haar zoontje een rode plek en een zwelling op het hoofd vertoonde. Ze nam het kind mee naar het ziekenhuis, waar de artsen een schedelbreuk vaststelden. Omdat er duidelijk sprake was van het ‘shaken baby’-syndroom, verwittigde het medisch personeel meteen politie en gerecht.

Vier maanden lang werden de ouders, en dan vooral de moeder, herhaaldelijk op de rooster gelegd. Ook de onthaalouder werd ondervraagd maar ontkende ook maar van iets te weten. Pas toen zowel de ouders als de onthaalouder een test met de leugendetector moesten ondergaan, bekende de onthaalouder dat hij verantwoordelijk was voor de verwondingen van het kind. Het jongetje zou zo aan het huilen geweest zijn dat hij het stoeltje waarin het kind zat, een trap verkocht. Het stoeltje zou daardoor een meter of drie verschoven zijn, waardoor de baby met zijn hoofdje tegen een leuning van de stoel en tegen de zijkant van een park botste.

De onthaalouder zelf kwam niet opdagen voor de behandeling van het proces en was vandaag ook niet aanwezig bij de uitspraak.

bron: Belga