Waanzinnig onderwaterrestaurant opent in Noorwegen

Het Noorse architectenbureau Snøhetta heeft Europa's eerste onderwaterrestaurant ontworpen. Het pareltje met de toepasselijke naam 'Under' zal te vinden zijn op het meest zuidelijke punt van de Noorse kustlijn. 
door
lien.sterkens
Leestijd 1 min.

De blikvanger in het restaurant is zonder twijfel het panoramische uitzicht. Het enorme raam, dat zo'n elf op vier meter groot is, geeft je een kijk in de onderwaterwereld. Eventuele zorgen rond lekken verdwijnen als sneeuw voor de zon door de metersdikke betonnen muren. Op de foto's lijkt het alsof het restaurant recht uit 'De kleine zeemeermin' komt. Horen we daar al de Disney-classic 'Diep in de zee'?

Foto Snøhetta

Restaurant én mosselbank

In het restaurant kan je niet alleen eten. Met de nabijheid van de natuurkrachten zal de zaak ook dienen als onderzoekscentrum. Ook hebben ze aandacht voor de impact van het etablissement op de omgeving. Zo gebruiken ze een betonnen buitenwand die kan dienen als een kunstmatige mosselbank.

Foto Snøhetta

Leven als Ariël of Koning Triton

Jammer genoeg kan onze droom om te leven als Ariël of Koning Triton nog niet meteen vervuld worden. De constructie staat pas gepland in februari volgend jaar en de eerste tafeltjes zullen pas geboekt kunnen worden tegen 2019. Die schelpenbeha en drietand bergen we dus nog even op.