WTA masters - Karolina Pliskova wint ook tweede duel makkelijk en is zeker van halve finales

door
Belga
Leestijd 1 min.

Karolina Pliskova (WTA 3) heeft op de WTA Finals in Singapore (hard/7 miljoen dollar) haar tweede groepswedstrijd gewonnen. De 25-jarige Tsjechische klopte de Spaanse Garbine Muguruza (WTA 2) met tweemaal 6-2. De wedstrijd duurde één uur en twee minuten. Pliskova was zondag aan het toernooi begonnen met een 6-2, 6-2 zege tegen de Amerikaanse Venus Williams (WTA 5). Muguruza rekende in haar eerste partij af met de Letse Jelena Ostapenko (WTA 7). Eerder op de dag klopte Williams in haar tweede match Ostapenko met 7-5, 6-7 (3/7) en 7-5. Pliskova is nu al zeker van een plaats bij de laatste vier.

In de rode groep klopte de Roemeense nummer 1 van de wereld en het topreekshoofd Simona Halep maandag de Française Caroline Garcia (WTA 8) met 6-4, 6-2. Aansluitend was de Deense Caroline Wozniacki (WTA 6) veel te sterk (6-2, 6-0) voor de Oekraïense Elina Svitolina (WTA 4). Morgen staan op de tweede speeldag Halep/Wozniacki en Svitolina/Garcia op het programma.

De eerste twee van elke groep stoten door naar de halve finales. Vorig jaar ging de titel naar de Slovaakse Dominika Cibulkova.

bron: Belga