Jupiler Pro League - Oostende geeft rode lantaarn aan KV Mechelen door

KV Oostende heeft dinsdag op de twaalfde speeldag in de Jupiler Pro League zijn eerste thuiszege van het seizoen geboekt. De kustploeg versloeg Charleroi, tweede in de stand, met 3-0 (rust 1-0). Brecht Capon nam alle doelpunten voor zijn rekening. Hij scoorde in de 23e, 49e en 71e minuut. Dankzij de zege geeft Oostende de rode lantaarn door aan KV Mechelen, dat in zijn eerste wedstrijd na het ontslag van Yannick Ferrera een 0-2 nederlaag leed tegen Lokeren. Mijat Maric opende de score al in de eerste minuut. Ari Skulason legde twee minuten voor tijd de eindstand vast.

AA Gent blijft ongeslagen sinds Yves Vanderhaeghe er begin deze maand het roer overnam. Dinsdag namen de Buffalo's vlot met 3-0 de maat van Eupen. Bij de rust stond de eindstand al op het bord. Yuyu Kubo scoorde in de 3e minuut. Een half uur later kreeg AA Gent op amper twee minuten tijd twee strafschoppen. Moses Simon zette ze beide foutloos om (36e en 38e). Thomas Foket zat na zijn hartoperatie opnieuw bij de selectie van Gent. De Rode Duivel bleef wel op de bank.

Door het verlies van Charleroi krijgt leider Club Brugge woensdag in Genk de kans om nog verder uit te lopen. Landskampioen RSC Anderlecht ontvangt woensdag Zulte Waregem en Waasland-Beveren verwacht Kortrijk. Donderdag dreigt Charleroi zijn tweede plaats kwijt te spelen aan Sint-Truiden. Dat moet dan wel de drie punten thuis houden tegen Excelsior Moeskroen. Ook Antwerp en Standard duelleren donderdag.

In de stand heeft Brugge met 30 punten voorlopig acht punten voor op Charleroi (22). Dan volgen Sint-Truiden (20), Antwerp, Anderlecht en Moeskroen (18), Zulte Waregem (16), Waasland-Beveren, Lokeren en Standard (15), Genk (14), Gent (13), Kortrijk (10), Eupen (9), Oostende en Mechelen (8).