Grijs en buiig weer, vanaf het weekend opklaringen, begin volgende week droger en zonniger

Grijs en buiig weer

Deze namiddag zwaarbewolkt met wat lichte regen of motregen. Geleidelijk droger vanaf de kust. Maxima tussen 11 en 17 graden. Vanavond en -nacht overwegend droog bij minima tussen 10 en 15 graden. Dat meldt het KMI. Woensdag start in het zuiden van het land nog overwegend grijs, elders wisselende bewolking met enkele opklaringen. In de loop van de dag lokaal wat lichte regen, vooral langs de Nederlandse grens. De maxima variëren tussen 13 en 18 graden. De nacht van woensdag op donderdag in het noorden van het land nog veel bewolking met wat lichte regen. Verder naar het zuiden blijft het droog en zijn er brede opklaringen, met tegen de ochtend mistvorming in de Ardennen. Minima tussen 8 en 12 graden in het binnenland en tot 14 graden aan de kust.

Donderdag sleept een zwakke storing over het zuiden van Nederland. Overdag is het nog zacht en overwegend droog maar in het uiterste noorden van het land is het zwaarbewolkt en kan er lichte regen vallen. Elders zijn vaak opklaringen. De maxima liggen tussen 16 en 18 graden.

Vrijdag begint de dag op de meeste plaatsen zwaarbewolkt met regen. In de loop van de voormiddag wordt het in Vlaanderen droger met opklaringen maar ook nog kans op een lokale bui, in het zuiden van het land is dat pas in de namiddag. Het wordt frisser met maxima van 10 graden in Hoog-België en 15 graden in Vlaanderen.

Zaterdag begint de dag droog met opklaringen en wolkenvelden. In de loop van de namiddag en avond trekt een storing over het land met regen en buien. Het wordt fris met maxima van 9 graden in de Hoge Ardennen en 13 graden aan zee.

Zondag is wisselvallig met opklaringen maar ook enkele buien, vooral dan in de Ardennen en in de kuststreek. Maxima tussen 8 graden in de Hoge Ardennen en 13 graden aan zee.

Begin volgende week wordt het rustiger en droger.

bron: Belga