FIBA Europe Cup – Charleroi wint ook tweede wedstrijd

FIBA Europe Cup - Charleroi wint ook tweede wedstrijd

Spirou Charleroi heeft dinsdag ook zijn tweede wedstrijd in de FIBA Europe Cup gewonnen. Op verplaatsing bij het Hongaarse Alba Fehervar werd het 60-72. Bij de rust stond Spirou 29-34 voor. In elk kwart trokken de Karolo’s aan het langste eind: 15-18, 14-16, 13-16 en 18-22. De Amerikaanse power-forward Seth Tuttle was met 17 punten, 11 rebounds en 7 assists de voornaamste architect van de zege.
Het Israëlische Bnei Rav-Bariach Herzliya en het Wit-Russische Minsk spelen woensdag de tweede wedstrijd in groep F. Voorlopig gaat Charleroi dus met twee zeges alleen aan de leiding. De eerste twee van de groep plaatsen zich voor de tweede ronde (vier groepen van vier). Volgende week dinsdag ontvangt Charleroi Herzliya.
In groep D leed Brussels een tweede opeenvolgende nederlaag. Ook de Brusselaars trokken naar Hongarije. Daar moesten ze met 74-61 (rust 42-29) hun meerdere erkennen in Körmend (rust: 42-29). Het Cypriotische Keravnos, dat vorige week met 58-68 kwam winnen in Brussel, neemt het woensdag tegen het Bulgaarse Balkan Botevgrad op. Volgende week woensdag ontvangt Brussels Botevgrad.

.

bron: Belga