“De reus” van de Bende Van Nijvel werd uit Groep Diane gezet na schietincident

De reus van de Bende Van Nijvel werd uit Groep Diane gezet na schietincident

Chris B., die overleden ex-rijkswachter die beschouwd wordt als “de reus” van de Bende van Nijvel, werd begin jaren 80 uit de Groep Diane gezet na een schietincident in Zaventem. Dat schrijft de Standaard en het nieuws wordt bevestigd door Geert Lenssens, de advocaat van de broer van B. De man beweerde dat zijn wapen gesaboteerd werd. Chris B. maakte tot begin de jaren 80 deel uit van de Groep Diane, de speciale eenheid van de Belgische rijkswacht. Hij werd na een schietincident in Zaventem uit de groep gezet, meldt De Standaard. De omstandigheden daarvan zijn niet duidelijk, maar B. vertelde aan zijn familie dat zijn wapen gesaboteerd werd. “Chris B. heeft meermaals aan mijn cliënt bevestigd dat hij er toen werd ingeluisd”, zegt Lenssens, de advocaat van de broer. “Het is altijd zijn versie geweest dat er sprake was van sabotage.”

Volgens de broer was Chris B. heel verbitterd na het incident. “Zijn broer vraagt zich nu openlijk af of het achteraf niet de bedoeling was om hem te rekruteren”, zegt Lenssens aan VRT Nieuws. “Hij denkt misschien dat collega’s van Chris B. al bij de bende zaten en zijn wapen gemanipuleerd hebben. Als hij dan geschorst werd bij de elitegroepen, zouden ze hem kunnen oppikken bij de bende.”

Chris B. begon na zijn verwijdering uit de Groep Diane zwaar te drinken, schrijft De Standaard. “Volgens sommige bronnen uit het onderzoek bestaat de kans dat B. daarna ook toenadering heeft gezocht tot enkele andere gefrustreerde ex-rijkswachters. De namen die daarbij het vaakst geciteerd worden, zijn die van Madani Bouhouche, Robert Beijer, Martial Lekeu en Christian Amory – de ex-rijkswachters die door de jaren heen het meest genoemd zijn in het Bendedossier.”

Volgens de broer heeft hij Bouhouche en Beijer ooit gezien in het huis van Chris B. in Dendermonde, maar Beijer ontkent vanuit Thailand aan De Standaard dat hij Chris B. kent.

bron: Belga