Aannemersconsortium aangeduid voor werken op Linkeroever en in Zwijndrecht in kader van Oosterweelverbinding

Aannemersconsortium aangeduid voor werken op Linkeroever en in Zwijndrecht in kader van Oosterweelverbinding

Het aannemersconsortium Rinkoniên, dat bestaat uit Artes Roegiers, Artes Depret, CIT Blaton, MOBILIS en Stadsbader, heeft van de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) de werken voor de Oosterweelverbinding op de Antwerpse Linkeroever en in Zwijndrecht toegewezen gekregen. Met de opdracht is een bedrag van 386 miljoen euro gemoeid. Het gaat om het eerste luik van het Oosterweelproject dat vanaf volgend jaar zal worden gerealiseerd. De opdracht omvat de infrastructuurwerken zelf, met onder meer de nodige aanpassingen aan de E17, E34, R1 en verschillende op- en afrittencomplexen en verkeersknooppunten, de aanleg van een verbindingsweg die de omgeving beter moet ontsluiten en sluipverkeer uit de omliggende woonwijken moet houden, de bouw van een P+R-gebouw voor 1.500 wagens en 150 fietsen ter hoogte van de Blancefloerlaan en de aanleg van nieuwe traminfrastructuur. Er komen ook ecoverbindingen, nieuwe fietsinfrastructuur en geluidsdempende maatregelen. Daarnaast staat het aannemersconsortium in voor het onderhoud van de technische installaties gedurende vijftien jaar en het groenonderhoud gedurende drie jaar.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) reageert tevreden op de nieuwe stap in het Oosterweeldossier. “We starten een van de grootste werven van Europa met als doel doorstroming, de aanpak van het sluipverkeer en verkeersveiligheid”, zegt hij. “Maar meteen zorgen we ook voor negen kilometer nieuwe fietspaden, een park-and-ride-gebouw met nieuwe traminfrastructuur en achttien hectare nieuwe groenzone boven de knoop Antwerpen-West.”

De bouwvergunning wordt nog eind dit jaar verwacht, daarna volgt nog een uitgebreide infocampagne. De eerste voorbereidende werken zullen allicht in het voorjaar van 2018 plaatsvinden, de eerste hinder voor het snelwegverkeer wordt vanaf september 2018 verwacht. De werken duren in principe vijf jaar.

bron: Belga