Politie zoekt “idioten” die in krokodillenval kruipen voor foto

Politie zoekt
AFP / J. Sarmiento

In de Australische stad Port Douglas zijn vier mannen in een krokodillenval gekropen. Ze wilden zich laten fotograferen terwijl ze in de kooi zaten. Volgens burgemeester Julie Leu dingen de onbezonnen kerels zo mee naar de “prijs voor de idioten van de eeuw”.

De val was in het water gelaten om een 4,3 meter lange krokodil te vangen. Twee weken geleden had het dier immers een 79-jarige vrouw gedood. Om het gevaarte te lokken, zat er bovendien aas in de metalen kooi. “Ik ben volledig sprakeloos. Dit is enorm dom en gevaarlijk gedrag”, reageert Leu op ABC Radio. “Ik vraag me af of deze kerels de award voor idioot van het jaar of idioot van de eeuw willen winnen.”

“Dom en illegaal”

Ook Steven Miles, de minister van Milieu van de staat Queensland, heeft gereageerd op de escapades. “Dit is dom en illegaal. Ik heb al veel belachelijke dingen gezien in mijn leven, maar dit overtreft alles”, klinkt het kritisch.

Ondertussen is er ook een onderzoek geopend naar het incident. De mannen zijn nog niet geïdentificeerd, maar ze riskeren een fikse boete van 15.000 Australische dollar (ongeveer 10.000 euro).