Taifoen Lan eist minstens vijf doden in Japan

Taifoen Lan eist minstens vijf doden in Japan

Minstens vijf mensen zijn in Japan omgekomen, bij de doortocht van taifoen Lan in grote delen van Japan. Er wordt ook een persoon vermist, meldden de lokale media. Meer dan 130 mensen raakten gewond, toen de 21e taifoen van het seizoen de centraal gelegen prefectuur Shizuoka bereikte. Volgens de Japanse openbare omroep NHK bracht het natuurfenomeen ook modderstromen en overstromingen met zich mee. Gisteren stierf een 63-jarige man nadat een bouwsteiger op een bouwterrein in de stad Fukuoka, de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur, omgevallen was.

In de prefectuur Yamaguchi werd het lichaam van een 70-jarige man gevonden die vermist werd omdat zijn boot motorproblemen had. In de prefectuur Osaka werd een 68-jarige vrouw dood aangetroffen in een onder water gelopen voertuig, en overleed een tachtiger aan het hoofdletsel die hij aan een val overhield.

De autoriteiten van de prefectuur Mie vonden ook een lichaam in een ondergelopen auto, wat dat van een 29-jarige man bleek te zijn. Door de taifoen werden maandag honderden vluchten geannuleerd, en reden sommige treinen niet of met vertraging.

In de namiddag zwakte de taifoen af tot een frontale depressie voor de kust van Hokkaido, volgens het Japans meteorologisch agentschap.

bron: Belga