Red Flames verdedigen leidersplaats in Portugal

Red Flames verdedigen leidersplaats in Portugal

In de jacht op een WK-ticket spelen de Belgian Red Flames morgen hun derde kwalificatiewedstrijd. Na thuisoverwinningen tegen Moldavië (12-0) en Roemenië (3-2) wacht in Penafiel een uitmatch tegen Portugal. De selectie van coach Ives Serneels deelt met 6 op 6 hun ongeslagen status in poule 6 met Italië. De Squadra bleef eveneens foutloos tegen Moldavië (5-0) en Roemenië (0-1). Portugal, het vijfde team in deze groep, kwam nog niet in actie.

De Flames, 23e op de FIFA-ranking, begonnen vorige maand overtuigend aan de campagne met een monsterscore tegen zwakke broertje Moldavië (FIFA 86). Vrijdagavond was het in Leuven echter bibberen tot de 87e minuut alvorens topspeelster Tessa Wullaert de bevrijdende 3-2 kon scoren tegen de Roemenen (FIFA 38).

Met Portugal treffen de Belgen de nummer 34 van de ranking. Het Zuid-Europese team wist zich te kwalificeren voor het voorbije EK in Nederland. Net als de Flames overleefden de Portugezen de poulefase niet. Het duel wordt morgen om 18 uur op gang getrapt. Eerder op de dag (15u) ontvangt Italië (FIFA 18) in Castel di Sangro Roemenië.

De zeven groepswinnaars zijn rechtstreeks geplaatst voor het WK in Frankrijk (7 juni – 7 juli 2019). De vier beste tweedes spelen barrages in twee rondes: halve finales (heen 1 oktober 2018, terug 9 oktober) en een finale (heen 5 november 2018, terug 13 november). De winnaar daarvan heeft ook een WK-ticket beet.

bron: Belga