Reconstructie van moord in Sint-Amandsberg

In Sint-Amandsberg is maandagnamiddag een reconstructie gehouden van de moord op de 39-jarige Jeroen Verstraete. Alexander D. (25) toonde hoe hij het slachtoffer om het leven bracht. In hetzelfde dossier staat dinsdag ook nog de reconstructie van de drievoudige moord in Moere gepland. Op dinsdagavond 25 juli trok de bodybuilder uit Varsenare naar de woning van zijn 18-jarige ex-liefje Maïlys in Moere. Daar bracht hij zijn ex-vriendinnetje en haar grootouders met messteken om het leven. Alexander D. wist na de feiten te ontkomen en kon pas een dag later in een supermarkt in het centrum van Oostende bij toeval ingerekend worden.
Ondertussen was aan het licht gekomen dat de verdachte ook in aanmerking kwam voor de moord op een 39-jarige fotograaf. Die was op dinsdagochtend dood aangetroffen bij zijn woning in Sint-Amandsberg. Maïlys had meermaals voor de fotograaf geposeerd. Enkele dagen na zijn aanhouding bekende Alexander D. de vier moorden.
Na de bekentenissen werd het Gentse dossier vrij snel naar Brugge overgeheveld. Maandagnamiddag organiseerde de onderzoeksrechter een wedersamenstelling van de feiten in Sint-Amandsberg. “De reconstructie is heel sereen verlopen en was op bepaalde punten ook verhelderend”, aldus meester Amélie Van Belleghem. Volgens de advocate stroken de bevindingen met de verklaringen van de verdachte. “Mijn cliënt heeft alleszins goed meegewerkt.”
Dinsdag rond 9 uur start de reconstructie van de drievoudige moord in Moere.

bron: Belga