Pieter Breugel de Oude palmt de Grand Bibliothèque van Montreal in

Het beroemde werk ‘De val der opstandige engelen’ van Pieter Bruegel de Oude zal van 27 oktober tot 12 november elke avond de Grand Bilbliothèque van Montreal sieren met een enorme videoprojectie. De Stad Brussel doet het interactieve schilderij cadeau voor de 375ste verjaardag van de Canadese stad. De steden Brussel en Montreal hebben naast de verschillende demografische, socio-economische en culturele overeenkomsten al jaren een sterke vriendschappelijke band. Om de samenwerking in de verf te zetten, neemt de Stad Brussel een uitzonderlijk verjaardagscadeau mee naar Montreal in de vorm van een monumentale, interactieve projectie van het Belgische meesterwerk op de Grande Bibliothèque. De Belgische creatieve studio Dirty Monitor zorgt ervoor dat ‘De val der opstandige engelen’ van Pieter Bruegel de Oude (1562) en zijn vele afgebeelde personages elke avond van zonsondergang tot 23.00 uur tot leven komen.

Dankzij de ultrahoge gigapixel-resolutie die het Google Cultural Institute ontwikkelde in samenwerking met de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in België (KMSK), waar het originele werk hangt, kunnen de voorbijgangers de vele verrassende details ontdekken.
Op 27 oktober wordt de projectie in Montreal ingehuldigd door KMSK-directeur Michel Draguet, Brusselse burgemeester Philippe Close en Brussels schepen van cultuur Karine Lalieux.

bron: Belga