Anderlecht/Zulte Waregem en Genk/Club Brugge kleuren affiche midweekspeeldag

Anderlecht/Zulte Waregem en Genk/Club Brugge kleuren affiche midweekspeeldag

Morgen staat al opnieuw competitievoetbal in de hoogste klasse op het programma. Het wordt daarbij vooral uitkijken naar het resultaat van KV Mechelen thuis tegen Lokeren. Na de 4-1 pandoering zaterdag op het veld van Eupen is het ambitieuze Malinwa na elf speeldagen weggezakt naar de voorlaatste plaats. Het bestuur besloot daarop trainer Yannick Ferrera te ontslaan. Zijn assistenten nemen voorlopig over. KVM-preses Timmermans liet alvast weten een reactie te verwachten van de spelers. “Zij hebben nu de sleutel in handen om als één blok voor onze club te strijden. Te beginnen nu dinsdag thuis tegen Lokeren”, klonk het. Mechelen laat in het klassement alleen Oostende achter zich. De kustploeg, die vorig weekend verloor bij STVV (1-0), neemt het voor eigen publiek op tegen de nummer twee Charleroi. Nog morgenavond speelt het AA Gent van Yves Vanderhaeghe gastheer voor Eupen.

Woensdag staan drie wedstrijden op het menu. Met landskampioen Anderlecht en Zulte Waregem staan in het Constant Vanden Stockstadion twee teams tegenover elkaar die de voorbije speeldag hun wedstrijd verloren. Het paarswit van Hein Vanhaezebrouck ging zondag in de vooravond met 0-1 onderuit tegen Racing Genk, enkele uren later kregen Francky Dury en zijn jongens een 2-5 bolwassing van Waasland-Beveren.

Anderlecht staat voorlopig vijfde en telt in het klassement al een achterstand van twaalf punten op leider Club Brugge. Blauw-zwart raast met 30 op 33 voorlopig door de competitie maar staat woensdagavond wel voor een serieuze test op het veld van Genk, waar coach Albert Stuyvenberg na de knappe winst in het Astridpark weer iets vrijer kan ademen.

In de derde partij van woensdag neemt Waasland-Beveren het thuis op tegen Kortrijk. Bij de Kerels wankelt de stoel van Yannis Anastasiou al enkele weken.

Donderdagavond (20u30) wordt de twaalfde speeldag afgesloten met Antwerp/Standard en STVV/Moeskroen.

bron: Belga