WK baanwielrennen – Belgen keren huiswaarts met één medaille

WK baanwielrennen - Belgen keren huiswaarts met één medaille

Op de slotdag van het EK baanwielrennen in Berlijn zijn de Belgen zondag niet in de medailles gevallen. Een zesde plaats in de ploegkoers met Kenny De Ketele en Moreno De Pauw was het beste resultaat. In de sprint begon Nicky Degrendele sterk, maar in de achtste finales moest ze het opnemen tegen de wereldkampioene Kristina Vogel en ging ze er onverbiddelijk uit. Ayrton De Pauw liet op de 200 meter een nieuw Belgisch record optekenen, maar in het keirin verging het hem minder goed en werd hij uitgeschakeld in de herkansingen.
In de ploegkoers waren titelverdedigers Jolien D’hoore en Lotte Kopecky niet van de partij. Wel kwamen Saartje Vandenbroucke en Gilke Croket aan de start, maar zij zouden niet in het stuk voorkomen en uit de wedstrijd genomen worden. Het goud was voor de Britten Elinor Barker en Eleanor Dickinson, die het in de slotsprint haalden voor de Ieren Lydia Boylan en Lydia Gurley. De Nederlanders Kirsten Wild en Amy Pieters pakten het brons. Bij de mannen was Frankrijk aan het feest met Benjamin Thomas en Florian Maitre in de ploegkoers. Zilver was voor de Denen Niklas Larsen en Casper Pedersen, brons voor de Polen Wojciech Pszczolarski en Daniel Staniszewski.
België keert huiswaarts met één medaille, goud voor Gerben Thijssen in de afvalling. Op het vorige EK, in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines, veroverde België nog zes medailles: een keer goud (Jolien D’hoore/Lotte Kopecky in ploegkoers), drie keer zilver (De Ketele en D’hoore in puntenkoers, Degrendele in keirin) en twee keer brons (De Ketele en Moreno De Pauw in de ploegkoers en Lotte Kopecky in omnium). Ter verzachting: D’hoore was er niet bij in Berlijn, Kopecky keerde terug uit blessure, net zoals Kenny De Ketele.

.

bron: Belga