Rellen na Club Brugge-Antwerp: 120 aanhoudingen, toestand onder controle

De situatie in en rond Brugge is zich zondagavond aan normaliseren na de rellen na de voetbalwedstrijd tussen Club Brugge en Antwerp FC. Dat zegt korpschef Dirk Van Nuffel, van politiezone Brugge, omstreeks half negen. Er zijn een 120-tal gerechtelijke aanhoudingen gebeurd. “Tijdens de wedstrijd van Club Brugge en FC Antwerp verliep alles normaal maar achteraf onstonden toch wat problemen”, aldus Van Nuffel.
Een uur na de wedstijd ontstonden schermutselingen in de buurt van Sint-Andries. Het ging om harde kernen tussen supportersgroepen van ADO Den Haag en Willem II. Die van ADO Den Haag zijn verbonden aan Club Brugge, die van Willem II aan Antwerp. Die twee groepen probeerden elkaar te treffen maar zijn op de politie gestoten. Onderweg richtten de supportersclans wat schade aan, aan bomen, etallages en andere voorwerpen die hun weg kruisten.
Eén wagen werd op zijn dak gegooid en er was een poging om die in brand te steken maar dat lukte niet. Hoe groot de schade uiteindelijk is, kon nog niet definitief vastgesteld worden.
Er zijn uiteindelijk een 120-tal gerechtelijke aanhoudingen gebeurd. “De situatie is onder controle, maar de politie patrouilleert nog steeds. Er zijn ook nog enkele fouilleringen en identiteistcontroles bezig”, aldus Van Nuffel.
“De preventieve inzet loont. Er was vooraf een risicoinschatting. De stewards hebben tijdens en kort na de wedstrijd de situatie zeker goed aangepakt. Uiteindelijk valt de kernen van Club Brugge en Antwerp weinig te verwijten. Ze hebben zich – op enkele scheldpartijen na – vrij naar behoren gedragen”, besluit de korpschef van Brugge.

bron: Belga