Proximus League – Topper tussen Beerschot-Wilrijk en OH Leuven onbeslist

Proximus League - Topper tussen Beerschot-Wilrijk en OH Leuven onbeslist

Met nog twee speeldagen in het verschiet is de strijd voor de eerste periodetitel nog lang niet beslecht. Op de twaalfde speeldag van de heenronde in de Proximus League (1B) hielden Beerschot-Wilrijk en OH Leuven elkaar in evenwicht. De topper eindigde op 2-2. Ook in het klassement geven de clubs elkaar geen duimbreed toe. Zowel de Antwerpenaren als de Leuvenaren tellen 23 punten. Beerschot-Wilrijk en OHL deelden na elf speeldag de leidersplaats. De winnaar van de topper op Het Kiel zou een enorme stap zetten richting de eerste periodetitel, die recht geeft op een ticket voor de barrages om promotie naar de Jupiler Pro League.
De thuisploeg besefte maar al te goed wat er op het spel stond en startte furieus aan de wedstrijd. Beerschot-Wilrijk kreeg loon naar werken, al kregen de “Mannekes” hulp van de Leuvense doelman Gillekens. Guillaume François (13.) profiteerde optimaal van de aarzelende tussenkomst: 1-0. OH Leuven herstelde in een viriele en nerveuze eerste helft het evenwicht, maar kwam niet tot scoren. Dat lukte wel in het tweede bedrijf. Met een geniale ingeving zette Mathieu Maertens (54.) zijn verdediger te kijken, waarna hij de gelijkmaker beheerst binnenduwde. De bezoekers hadden moed gekregen en gingen door op het elan. Esteban Casagolda (58.) rondde een knappe aanval in één tijd af en bracht OHL op voorsprong. Beerschot-Wilrijk nam nadien het commando over. Arjen Swinkels kwam tot twee keer toe dichtbij de 2-2, maar het was Erwin Hoffer (82.) die het kiel deed ontploffen. Met wat geluk scoorde de Oostenrijkse spits de verdiende gelijkmaker.
Zaterdag al leed Cercle Brugge bij het debuut van coach Franky Vercauteren een 3-2 nederlaag op het veld van Lierse. Ook Roeselare leed tegen Westerlo (0-0) kostbaar puntenverlies. Maandagavond (20u30) sluiten Union en Tubeke de twaalfde speelronde af in het Koning Boudewijnstadion.
Beerschot-Wilrijk en OH Leuven voeren met 23 punten de stand aan en hebben nog twee duels om het verschil te maken. Cercle Brugge (19) en Roeselare (18) deden zichzelf de das om en lijken uitgeteld voor de eerste periodetitel. Daarna volgen Union (14), Westerlo (12), Lierse (11) en Tubeke (6).

.

bron: Belga