European Open – Tsonga verovert in Antwerpen zijn zestiende ATP-titel

European Open - Tsonga verovert in Antwerpen zijn zestiende ATP-titel

De Fransman Jo-Wilfried Tsonga (ATP-17) heeft zondag de eindzege gepakt op de European Open tennis (hardcourt/589.185 euro) in Antwerpen. Tsonga, het tweede reekshoofd, rekende in de finale na één uur en 34 minuten in twee sets (6-3 en 7-5) af met de Argentijn Diego Schwartzman (ATP-26), het vierde reekshoofd. In hun eerste onderlinge confrontatie startten beide spelers sterk. Halverwege de eerste set nam Tsonga de match in handen en in het zesde spelletje ging de Fransman door de opslag van Schwartzman, goed voor de enige break in de eerste set. Tsonga stoomde nadien door naar 6-3 setwinst.
In de tweede set legde de Fransman al meteen zijn kaarten op tafel. Tsonga ging in de eerste game al door de service van Schwartzman. De Argentijn liet echter zijn tanden zien en brak snel terug. Het regende even breaks over en weer, maar in het elfde spelletje viel de beslissing. Tsonga ging voor de vierde keer in de wedstrijd door de opslag van Schwartzman en kon daarna de partij uitserveren bij 7-5.
Voor de 32-jarige Tsonga is het zijn zestiende ATP-titel in 27 finales. De Fransman was eerder dit jaar al de sterkste in Rotterdam (in een finale tegen Goffin), Marseille en Lyon.
Voor de 25-jarige Schwartzman is het het tweede jaar op rij dat hij de finale in Antwerpen verliest. Vorig jaar moest hij in de finale de duimen leggen voor een andere Fransman, Richard Gasquet. De Argentijn won vorig jaar in Istanboel zijn voorlopig enige ATP-titel.

.

bron: Belga