European Open – Tsonga: “Dit doet deugd na al mijn knieproblemen”

European Open - Tsonga: "Dit doet deugd na al mijn knieproblemen"

De Fransman Jo-Wilfried Tsonga (ATP-17) heeft zondag de ATP-titel in Antwerpen op zijn naam geschreven. Na afloop toonde Tsonga zich dolgelukkig. “Ik had deze titel na al mijn problemen met de knie niet verwacht”, aldus Tsonga. “Maar ik ben er heel erg gelukkig mee.” De Fransman moest in zijn vier partijen geen enkele set prijsgeven en zag zijn niveau elke partij stijgen. “Dat klopt”, bevestigde Tsonga. “Ik ben elke partij beter beginnen spelen. Ik verwachtte niet veel van deze week, na de problemen met mijn knie waardoor ik de hele Aziatische tour aan mij voorbij moest laten gaan. Maar dat maakt dat ik extra blij ben met de titel.”
In de finale kreeg Tsonga met de Argentijn Diego Schwartzman (ATP-26) een pittige tegenstander tegenover zich. “Ik wil Diego feliciteren voor zijn partij. Hij speelde uitstekend, de hele week al. Ik had mij dus al aan zo’n moeilijke wedstrijd verwacht. Ik moest agressief blijven spelen en dan kon ik winnen. En dat is gelukt. Het is de eerste keer in mijn carrière dat ik vier ATP-titels verover op één seizoen. Dat bewijst dat mijn niveau op mijn 32e nog hoog is. Nochtans staan er veel jonge talenten te wachten. En ook enkele oudjes willen hun graantje nog meepikken.”
Volgende maand (24-26 november) wacht voor Tsonga nog de finale van de Davis Cup tegen België. “Daar kijk ik naar uit. Ik heb veel vrienden bij het Belgische team. Het zal zeker een mooie, maar harde strijd worden.”
Verliezend finalist Diego Schwartzman was zichtbaar teleurgesteld, maar kon niet anders dan zich neerleggen bij de suprematie van Tsonga. Na zijn nederlaag in de finale van vorig jaar tegen Richard Gasquet was opnieuw een Fransman te sterk voor hem in de finale. “Het was een heel lastige finale”, opende Schwartzman. “Jo-Wilfried heeft zo’n sterke opslag. Hij verdient het om hier vandaag te winnen. Ik wil het publiek en de organisatie hier in Antwerpen bedanken voor de steun doorheen de hele week. Dat betekent veel voor mij. Het is al het tweede jaar op rij dat ik hier zo’n leuke week meemaak. Volgend jaar ga ik opnieuw voor de eindzege. Hopelijk kom ik dan niet opnieuw een Fransman tegen in de finale”, eindigde de Argentijn met een kwinkslag.

.

bron: Belga