ATP Stockholm – Argentijn Del Potro behoudt zijn titel ten koste van Dimitrov

ATP Stockholm - Argentijn Del Potro behoudt zijn titel ten koste van Dimitrov

Juan Martin del Potro (ATP-19) wist zondag in Zweden zijn titel te consolideren op het ATP-toernooi van Stockholm (hardcourt/589.185 euro). Het Argentijnse vierde reekshoofd versloeg de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP-8), het eerste reekshoofd, na 1 uur en 24 minuten in twee sets: 6-4 en 6-2. In de eerste set forceerde Del Potro een break bij 3-2. Zijn tegenstander kreeg in het volgende spelletje de kans om terug te breaken, maar liet die onbenut. Del Potro haalde de eerste set binnen met 6-4.
In de tweede set wist de Argentijn zijn eerste breakbal te verzilveren. In het daaropvolgende spelletje miste Dimitrov tot driemaal toe de kans om terug te breaken, waardoor Del Potro kon uitlopen. De eerste matchbal was meteen de goede.
Het was de achtste confrontatie tussen beide spelers. Del Potro had de eerste vijf matchen gewonnen, Dimitrov de laatste twee.
Voor de 29-jarige Del Potro is het de twintigste ATP-titel. Dimitrov had zijn achtste titel in het vizier, zijn vierde dit jaar, maar beet dus in het zand.

.

bron: Belga