WTA Luxemburg – Elise Mertens maakt positieve balans op van 2017

WTA Luxemburg - Elise Mertens maakt positieve balans op van 2017

Elise Mertens (WTA-38) heeft vrijdag een punt achter haar seizoen gezet op het WTA-tennistoernooi van Luxemburg (hard/250.000 dollar). De 21-jarige Limburgse moest in de halve finales de duimen leggen voor de Puertoricaanse Monica Puig (WTA-69), maar blikt tevreden terug op een “droomjaar 2017”. Belgiës beste tennisspeelster greep naast haar derde WTA-finale van het seizoen. “Puig speelde op een wolk, ik kwam niet in het stuk voor”, reageerde Mertens zaterdag, daags na haar nederlaag (6-2 en 7-5).
“Ik heb een droomjaar achter de rug”, zei de Limburgse , die van plaats 127 op de WTA-ranking opgeklommen is naar de 38e stek. “Ik zou mensen voor gek verklaren als ze zeiden dat ik bij de vijftig beste speelster van het WTA-circuit zou behoren. Dat was helemaal geen doel. Ik ben heel tevreden over de voorbije maanden. Ik heb veel geleerd en weet dat ik nog progressiemarge heb. Ik moet werken aan mijn opslag en returns en moet vaker naar het net durven gaan.”
In januari boekte Mertens in Hobart haar eerste toernooizege, vijf maanden later bereikte ze op Roland-Garros voor het eerst de derde ronde van een grandslamtoernooi. Vorige maand volgde het orgelpunt. Onze landgenote versloeg in Peking de Slovaakse Dominika Cibilkova en veroverde zo haar eerste scalp van een speelster uit de top 10.
“Dat motiveert me om hard te werken in de voorbereiding op 2018. Eerst zal ik twee weken fysieke training afwerken. Daarna zal ik ook weer vaker op de tennisbaan staan. Eind december zak ik af naar Australië, waar ik met David Goffin deelneem aan de Hopman Cup. In januari verdedig ik mijn titel in Hobart. Dat zijn heel spannende vooruitzichten.”

.

bron: Belga