Vermist meisje Ukkel – Firdaous teruggevonden in Turkije

Firdaous S., het meisje van 14 jaar uit Ukkel dat sinds 24 mei vermist was, is met haar baby van ongeveer 10 dagen oud teruggevonden in Turkije. Dat meldt de Franstalige omroep RTBF zaterdag. Het meisje is al terug in België. Ze wordt verdacht van “terroristische activiteiten”. Firdaous S. was op 24 mei thuis vertrokken naar school, maar gaf nadien geen teken van leven meer. Haar verdwijning werd als onrustwekkend beschouwd. De speurders vreesden dat ze geradicaliseerd onderweg was naar Syrië. Haar oudere zus had eerder al voor IS in Syrië gevochten.
Volgens verschillende media verliet Firdaous België met een geradicaliseerde man die onder elektronisch toezicht stond. Die man had ook een dochter van drie jaar. Op dit moment is er geen nieuws over die gezochte man of zijn dochtertje, zegt de RTBF.
Het is nog niet duidelijk wat het 14-jarige meisje sinds haar verdwijning heeft gedaan, maar ze zal zo snel mogelijk worden ondervraagd. Het meisje ligt in het ziekenhuis. Haar gezondheidstoestand zou relatief goed zijn en ook de baby stelt het goed.

bron: Belga