Superprestige Boom – Van der Poel denkt niet dat hij iets gebroken heeft

Superprestige Boom - Van der Poel denkt niet dat hij iets gebroken heeft

“Ik heb vrij veel last van mijn schouder”, verklaarde Mathieu van der Poel vandaag na de Superprestigecross van Boom, waarin hij ten val gekomen was. “Ik deed niets speciaal of verkeerd, nam niet te veel risico’s of zo en zat gewoon in het wiel van Wout van Aert. Plots tikte ik die nadar aan met mijn schouder en lag ik tegen de grond.” “Mijn schoen was ook afgebroken, dus dat moest ik eerst ook nog in orde krijgen. De eerste twee rondes na die val had ik echt veel pijn en kon ik amper mijn stuur vasthouden. Daarna ben ik op adrenaline gewoon doorgestoomd en vol voor dat podium gegaan. Dat podium had altijd moeten lukken, maar toen lag mijn ketting er op het einde ook nog eens af en toen had ik echt zin om mijn fiets kapot te gooien.”

Na de cross moest Van der Poel even stevig naar adem happen. “Ik ben echt diep moeten gaan voor de vierde plek en na die kettingproblemen moest ik mezelf echt op gang trekken en dat deed echt pijn. Die vierde plek vind ik zuur, want ik had graag nog op dat podium gestaan.”

Ik heb het hoofd niet laten hangen na die val, ben gewoon voor de eer blijven rijden en met dat klassement in mijn achterhoofd. Als het geen klassementscross was, dan was ik misschien wel gestopt. Wout leidt nu de Superprestige, dus ik probeer nu voor elk punt te gaan. Op het einde van het seizoen kan dat misschien wel het verschil maken.”

“Ik begin nu wel nog meer last te krijgen van mijn schouder. Hij begint steeds stijver te worden. Het doet wel pijn, maar ik denk niet dat ik echt iets gebroken heb en ik denk niet dat ik naar het ziekenhuis ga. We zullen die schouder vanavond goed verzorgen, er wat ijs op leggen en goed intapen. Ik maak me niet te veel zorgen voor de cross in Koksijde.”

.

bron: Belga