NBA – Kobe Bryant zou uitnodiging van Donald Trump op Witte Huis weigeren

NBA - Kobe Bryant zou uitnodiging van Donald Trump op Witte Huis weigeren

Kobe Bryant zou niet ingaan op een uitnodiging van Amerikaans president Donald Trump op het Witte Huis. Dat heeft de Amerikaanse basketballegende zaterdag gezegd in Parijs, waar hij sponsorverplichtingen had. “Ik zou niet gaan”, zei de 39-jarige Bryant stellig. “Het is vooral een kwestie van respect. Ieder heeft recht op een mening, dat is het mooie van een democratie.”
De reactie van “Black Mamba” volgt op een doorlopend conflict tussen de Amerikaanse sportwereld en Donald Trump. De Amerikaanse president verwijt American Football-spelers in de NFL een gebrek aan respect voor de Verenigde Staten, omdat zij weigeren recht te staan tijdens het volkslied. De protestdaad dateert al van de zomer van 2016, toen de toenmalige quarterback van de San Francisco 49ers, Colin Kaepernick, knielde tijdens het volkslied en zo een nationaal schandaal veroorzaakte. Hij deed dat om te protesteren tegen het dodelijk politiegeweld tegen zwarte Amerikanen.
Ook de basketbalspelers uit de NBA vielen in ongenade bij Trump. Naar jaarlijkse gewoonte wordt de NBA-kampioen gehuldigd in de ambtswoning van de president. Dit jaar is dat echter niet het geval. Sterspeler Stephen Curry van de Golden State Warriors had immers al laten weten dat hij zou afzien van een bezoek aan Trump, waarop de president prompt de uitnodiging voor de hele ploeg introk. LeBron James, de ster van Cleveland, betuigde zijn steun aan Curry en noemde Trump een “landloper”.

.

bron: Belga