Jupiler Pro League - Eupen wint degradatietopper tegen zwalpend KV Mechelen

KAS Eupen heeft zaterdag de degradatietopper tegen KV Mechelen op de elfde speeldag in de Jupiler Pro League gewonnen met 4-1. De Oostkantonners wippen in de stand over Malinwa naar de veertiende plaats. KV Oostende behoudt de rode lantaarn na een nederlaag met het kleinste verschil op het veld van STVV (1-0). Na een aangename openingsfase met wisselende kansen trok Eupen het laken naar zich toe. Doelman Colin Coosemans stond eerst nog pal, maar Eric Ocansey brak na 25 minuten dan toch de ban. KV Mechelen was even aangeslagen en zag Ocansey (34.) de score verdubbelen. Nicolas Verdier (36.) bracht Eupen zelfs op 3-0 met een knappe lob. Uitgerekend tegen zijn ex-club scoort de Franse spits zijn eerste doelpunt voor de Oostkantonners. Hassane Bandé (37.), één van de weinige Mechelse lichtpunten dit seizoen, gaf de bezoekers nog wat hoop door de 3-1 ruststand op het scorebord te zetten. Na de pauze ging Malinwa nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Mats Rits kwam er het dichtst bij, maar zijn inzet werd van de lijn gekeerd door Diagne. Vijf minuten voor tijd besliste de Eupense aanvoerder Luis Garcia de wedstrijd: 4-1.

STVV en KV Oostende kwamen pas na een slaapverwekkende eerste helft op stoom. De bezoekers maakten het meeste aanspraak op de openingstreffer, maar Kevin Vandendriessche (paal) en Aleksandr Bjelica (STVV-doelman Pirard) lieten de schaarse kansen onbenut. Aan de overzijde profiteerde invaller Jonathan Legear van een kapitale blunder van Knowledge Musona. De aanvaller van KVO kopte slecht terug naar zijn doelman. Legear was sneller bij het leer en scoorde het enige doelpunt van de partij.

Eupen pakt zijn tweede overwinning van het seizoen en heeft nu 9 punten. KV Mechelen staat met een punter minder op de voorlaatste plaats, Oostende (5 ptn) sluit de rij. STVV doet een uitstekende zaak en zit stevig in de top zes. Met 20 punten bezetten de Kanaries voorlopig de derde plek.