European Open – Schwartzman in finale tegen Tsonga

European Open - Schwartzman in finale tegen Tsonga

De Argentijn Diego Schwartzman (ATP-26) heeft vandaag de tweede finaleplaats veroverd op de European Open tennis in Antwerpen. Schwartzman, het vierde reekshoofd, maakte in 1 uur en 27 minuten in twee sets (6-3 en 7-5) korte metten met de Griekse revelatie Stefanos Tsitsipas (ATP-122). De 25-jarige Schwartzman begon het sterkst aan de partij. De Argentijnse krachtpatser brak in de eerste game meteen door de opslag van de 19-jarige Tsitsipas, gisteren nog verrassend te sterk voor het eerste reekshoofd in Antwerpen, onze landgenoot David Goffin (ATP-10). Tsitsipas moest in Antwerpen al kwalificaties afwerken en leek de vermoeidheid te voelen. Na een nieuwe break in het negende spelletje was de eerste set binnen voor Schwartzman: 6-3.

Tsitsipas gaf niet op en startte de tweede set met een blanco spelletje op de opslag van de Argentijn. Schwartzman hervond langzaam zijn goede vorm en kwam – na eerdere breaks in het vierde en vijfde game – in het achtste spelletje langszij. Bij 6-5 volstond één matchpunt voor de Argentijn voor de zege: 7-5.

In de finale wacht voor Schwartzman de 32-jarige Fransman Jo-Wilfried Tsonga (ATP-17). Die klopte eerder op de middag in de eerste halve finale onze landgenoot Ruben Bemelmans (ATP-98). Tsonga en Schwartzman kwamen elkaar nooit eerder tegen op het ATP-circuit.

Schwartzman staat morgen in zijn derde ATP-finale, zijn tweede in Antwerpen. Vorig jaar moest de Argentijn in de eindstrijd nog de duimen leggen voor een andere Fransman, Richard Gasquet. In Istanboel vorig jaar kon Schwartzman wel de eindzege op zijn naam schrijven. Jo-Wilfried Tsonga gaat in zijn 27e ATP-finale voor zijn zestiende toernooizege.

bron: Belga