Drie aanhangers van white supremacist opgepakt in Florida na schietpartij

door
Belga
Leestijd 1 min.

Drie mannen zijn donderdag opgepakt voor een schietpartij nadat de speech van de blanke racist of 'white supremacist' Richard Spencer in de stad Gainesville, Florida geannuleerd werd. Dat zegt de politie vrijdag.

Spencer, de leider van een extreemrechtse beweging die leden van de Ku Klux Klan verenigt, neonazi's en white supremacists, zou donderdag een toespraak houden aan de Universiteit van Florida, in Gainsville, in het noorden van de staat. Een uur nadat de toespraak werd geannuleerd, vanwege de vele manifestanten in de zaal, hielden drie aanhangers van Spencer halt met hun voertuig voor een groep van antiracistische manifestanten die voor een bushalte stonden, zegt de lokale politie in een persbericht. De extreemrechtse sympathisanten begonnen de antiracistische actievoerders te bedreigen, terwijl ze nazigroeten uitbrachten en Hitler-slogans scandeerden.

Een van hen, Tyler Tenbrink (28), haalde een vuurwapen boven en schoot op de actievoerders. De kogel raakte een naburige woning. Tenbrink werd opgepakt samen met de broers William en Colton Fears (respectievelijk 30 en 28 jaar). De drie worden beschuldigd van poging tot doodslag.

Bron: Belga