WTA Luxemburg – Geen derde WTA-finale voor Elise Mertens

WTA Luxemburg - Geen derde WTA-finale voor Elise Mertens

Elise Mertens (WTA-38) is er vrijdag niet in geslaagd zich voor de finale van het WTA-toernooi in Luxemburg (250.000 dollar) te plaatsen. De 21-jarige Limburgse moest in 1 uur en 29 minuten met 6-2 en 7-5 het onderspit delven voor de Puertoricaanse Monica Puig (WTA-69). De Belgische nummer een, vijfde reekshoofd op het hardcourt in het Groothertogdom, greep zo naast een derde WTA-finale. In januari van dit jaar won ze het toernooi in Hobart, in april werd ze runner-up in Istanboel.
Olympisch kampioene Puig neemt het zaterdag in de finale op tegen de Duitse Carina Witthöft (WTA-73). Die plaatste zich voor de finale door de Franse kwalificatiespeelster Pauline Parmentier (WTA-101) in 2 uur en 5 minuten met 7-6 (7/2), 1-6 en 6-3 uit te schakelen.
Zondag gaat de 24-jarige Puig in haar vierde finale voor een derde titel. Naast het olympisch toernooi van 2016 in Rio heeft ze alleen Straatsburg 2014 op haar palmares. De 22-jarige Witthöft staat voor het eerst in een WTA-finale. Het wordt de eerste ontmoeting tussen Puig en Witthöft.

.

bron: Belga