MIVB brengt gerecycleerde voorwerpen tot leven in pop-upstore

MIVB brengt gerecycleerde voorwerpen tot leven in pop-upstore

De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB opent vanaf morgen een week lang een pop-upstore in metrostation Rogier met gerecycleerde voorwerpen die anders op de afvalberg beland waren. Oranje valideringstoestellen, gebroken glas of spandoeken krijgen er een nieuw leven. “Het selecteren van het afval op onze werkplekken is één van de talloze acties ten voordele van een duurzamer gewest”, zegt Patrick Gillieaux, marketingverantwoordelijke voor stakeholders bij de MIVB. “De tijd was rijp om die lijn ook door te trekken naar voorwerpen die anders op de vuilnisbelt belanden.” Voor het onder handen nemen van het afval sloeg de MIVB onder meer de handen in elkaar met verschillende Brusselse organisaties.

De oude oranje valideringstoestellen die sinds 2016 niet meer gebruikt worden werden door Recy-K (een platform van Net Brusse) en mode- en designorganisatie MAD Brussels omgebouwd tot retrosleutelkastjes. De kapotte ruiten van wachthuisjes, werden door Oupsi omgevormd tot oorbellen en de spanddoeken van werfcommunicatie kregen dankzij Distinct Design een nieuw leven als draagtas.

Deze gadgets zullen, samen met de klassieke hebbedingen van de MIVB zoals een koffietas, muismat, T-shirt, pet, powerbank of gsm-hoesje, vanaf zaterdag 20 oktober een week lang tussen 11.30 tot 18.30 uur verkocht worden in de pop-upstore in metrostation Rogier.

bron: Belga