Jupiler Pro League - Standard boekt in Moeskroen eerste uitzege

Standard heeft vrijdag de elfde speeldag in de hoogste nationale voetbalafdeling geopend met een 1-3 zege op het veld van Moeskroen, goed voor de eerste uitzege van het seizoen. Het is ook de eerste keer dit seizoen dat Standard erin slaagt om twee matchen op rij te winnen. Bij de rust stonden de Luikenaars 0-1 voor. Standard kwam in de 33e minuut op voorsprong door een owngoal van Sebastien Locigno. Kort na de pauze (49e) tikte Selim Amallah de gelijkmaker binnen. Orlando Sa gaf een kwartier voor tijd het voordeel opnieuw aan de bezoekers en in blessuretijd mocht Edmilson vanop de penaltystip de eindstand vastleggen.

Dankzij een negen op twaalf in zijn laatste vier wedstrijden klimt Standard in de stand naar de achtste plaats op. Moeskroen is vijfde.