European Open – David Goffin had “nederlaag niet zien aankomen”

European Open - David Goffin had "nederlaag niet zien aankomen"

David Goffin, nummer tien van de wereld en eerste reekshoofd op het hardcourt in Antwerpen, verslikte zich vrijdag in de kwartfinales van het European Open in de kwalificatiespeler Stefanos Tsitsipas (ATP-122), een jonge Griek die voor deze week nog maar één wedstrijd gewonnen had in het ATP-circuit. “Dit had ik niet zien aankomen”, bekende een ontgoochelde Goffin. “Ik heb ook geen slechte wedstrijd gespeeld”, oordeelde de Luikenaar. “Ik ben zelfs heel goed aan de match begonnen. Tsitsipas serveerde niet te best en ik had er alle vertrouwen in. In de tweede set krikte hij zijn niveau behoorlijk op. Hij ging veel beter opslaan, maar in de rally’s behield ik toch het overwicht. Ik kreeg heel wat breakkansen, maar liet het na de wedstrijd dood te maken. Ik was niet efficiënt genoeg, dat kan gebeuren. Ik kon me niet voorstellen dat ik de wedstrijd ging verliezen, maar dat was uiteindelijk wel het geval. Dit is heel jammer, er had meer ingezeten.”
Bij zijn fysieke paraatheid plaatst Goffin geen vraagtekens. “Ik bewoog goed over de baan en voelde me fit, ook al maakte ik enkele kleine fouten. Op het einde van de wedstrijd zorgde lichte vermoeidheid misschien een beetje voor concentratieverlies, maar al bij al zit het fysiek zeker snor. Ik vind ook niet dat ik te veel toernooien speel. Ik heb de punten nodig om naar de ATP Finals te kunnen.”
Zondag speelt Goffin al in Bazel en meteen daarna volgt het Masters 1.000 van Parijs. “Ik voel me nog altijd goed. Het resultaat valt tegen, maar ik ben op de goede weg en moet zo blijven voortdoen. Ik ga die laatste twee toernooien er nog vol voor gaan, zodat ik me achteraf zeker niets te beklagen zal hebben.”
Voor de 19-jarige Tsitsipas, vorig jaar nog ’s werelds nummer een bij de junioren, kwam de zege ook als een complete verrassing. “Toen ik op de baan kwam had ik eerlijk gezegd niet gedacht dat ik een grootse prestatie ging leveren, maar mijn niveau was uitzonderlijk hoog vandaag. Ik ben heel blij dat ik op die manier kon opslaan en Goffin zo onder druk kon zetten. In de eerste set liet Goffin me nog weinig kansen en won hij zijn opslagspelletjes makkelijk. In de tweede heb ik een paar dingen veranderd en kon ik mijn opslag telkens vasthouden en in de tiebreak liep het op rolletjes. Goffin kwam zo onder druk te staan en ging fouten maken. Als ik dit niveau vast kan houden, kan ik mijn halve finale ook winnen, maar hier ben ik al heel erg tevreden mee. Dit is voor mij een fantastisch toernooi.”

.

bron: Belga