Death of Outsider is veel meer dan zomaar een DLC

Death of Outsider
Foto R.V.

Een jaar na de release van Dishonored 2 biedt Arkane Studios de kans om de stad Karnaca vanuit een nieuwe invalshoek te ontdekken in een standalone avontuur dat Death of Outsider heet.

Gamers zijn niet echt dol op DLC (vaak betalende ‘downloadable content’). Maar soms kunnen die games best verrassend uit de hoek komen en zich zelfs ontpoppen tot een volwaardig spel. Net zoals The Lost Legacy, de uitstekende uitbreiding van Uncharted 4, is Death of Outsider veel meer dan louter een DLC voor Dishonored 2. Dit zelfstandige spel speelt zich af na de gebeurtenissen van het tweede deel van de saga. Je speelt als Billie Lurk, voormalig smokkelaarster en huurmoordenares. De eenzame heldin gaat op zoek naar haar vroegere mentor om een laatste moordopdracht af te sluiten.

Het is altijd wel cool en aangenaam om weer in de alternatieve steampunkwereld van Dishonored te duiken. En je hoeft de vorige afleveringen niet gespeeld te hebben om ervan te genieten. Al is de extensie vooral gericht op de fans, het is eventueel ook een goede manier om deze geweldige videogame-saga te ontdekken. Wat de gameplay betreft, zijn de mechanismen dezelfde als in Dishonored 2. Maar maak je geen zorgen als je die niet meer kent; alles wordt opnieuw uitgelegd. Je kunt altijd kiezen voor een sluipende aanpak en zo weinig mogelijk slachtoffers maken, of voor de geweldsuitbarsting kiezen. De speler is koning en Death of Outsider geeft je een mateloos vrijheidsgevoel. In deze uitgestrekte, open wereld kun je recht op je doel afgaan of de tijd nemen om alles uit te zoeken en de vele geheimen van de stad te ontdekken.

Dishonored: Death of Outsider biedt een pakkend en volwassen avontuur van een tiental uren en is beschikbaar als download voor 30 euro.

(tw)

 

RECENSIEOVERZICHT
Death of Outsider