Vlamingen donderdag gevraagd massaal geel lintje op te spelden voor kankerpatiënten

Op de achttiende Dag tegen Kanker spelt Kom op Tegen Kanker donderdag 250.000 gele lintjes op, een voor elke kankerpatiënt die de ziekte de voorbije tien jaar overleefde. Bedoeling is dat kankerpatiënten en hun naasten zich zo extra gesteund voelen. Honderden vrijwilligers zullen het gele solidariteitslintje donderdag opspelden bij ziekenhuisbezoekers. Ook de personeelsleden van ziekenhuizen, tal van zorgorganisaties, woonzorgcentra, lokale overheden en zelfs scholen en bedrijven doen mee en dragen het symbool.
Mensen kunnen ook online hun solidariteit betuigen door het gele lintje op Facebook te delen. Rechtstreeks en gratis een kaartje sturen naar een kankerpatiënt kan ook op www.dagtegenkanker.be.
Net als andere jaren worden de kankerpatiënten zelf op de Dag tegen Kanker extra in de watten gelegd door de ziekenhuizen en zorgorganisaties. Op ruim 100 locaties kunnen ze workshops over bijvoorbeeld stijladvies, massages of voeding volgen, maar krijgen ze ook kleine attenties of verwenontbijten aangeboden.
Op een dag als deze kan ook campagneleider Frank Deboosere niet ontbreken. Hij trekt donderdag naar de Kempen, om kankerpatiënten een hart onder de riem te steken. In het AZ Turnhout zal hij enkele verwensessies bijwonen, lunchen doet hij in het AZ Heilig Hart Mol, en daarna trekt hij naar het AZ Sint-Dimpna in Geel. De dag afsluiten doet hij met een panelgesprek in het AZ Sint-Elisabeth Herentals.

bron: Belga