Overvallers van Hodei krijgen celstraffen tot vier jaar

Overvallers van Hodei krijgen celstraffen tot vier jaar

De drie mannen die Hodei Egiluz Diaz (23) in 2013 overvallen hadden, hebben van de correctionele rechtbank van Antwerpen vandaag celstraffen tot vier jaar gekregen. De rechtbank beval ook hun onmiddellijke aanhouding. De vrouw die de gestolen gsm van Hodei gekocht had, werd veroordeeld tot zes maanden cel wegens heling. Hodei verdween in de nacht van 18 op 19 oktober 2013 na een avondje stappen met een vriend. Die had om 3 uur afscheid van hem genomen in de Hoogstraat. De jonge Bask werd rond 4.20 uur voor het laatst gezien aan de Scheldekaaien ter hoogte van de Koolkaai. Enkele getuigen verklaarden dat hij een dronken en verwarde indruk maakte.

Zijn gsm werd getraceerd en bleek in het bezit te zijn van Carmen T. (49). De Roemeense vrouw had het toestel voor 35 euro gekocht van Jaouad M. (27) en Youssef M. (23). Uit een bankonderzoek bleek voorts dat er nog meermaals pogingen waren ondernomen om geld af te halen met zijn bankkaarten. De man die op de camerabeelden van de bank te zien was, bleek echter niet Hodei te zijn, maar Mohamed Y. (29).

De drie mannen bleken Hodei kort voor zijn verdwijning nog overvallen te hebben. De beklaagden ontkenden dat ze iets met de verdwijning van Hodei te maken hadden. Na een zoektocht van meer dan twee jaar werden op 11 februari 2016 zijn stoffelijke resten teruggevonden in het Kattendijkdok, bij de bergingswerken van de gezonken Badboot. Acht maanden later werden nog meer resten uit het water gehaald. Het onderzoek heeft de betrokkenheid van de beklaagden bij zijn dood niet kunnen aantonen.

bron: Belga