Orkaan Maria – Trump geeft zijn administratie “tien op tien” voor reactie op orkaan

Orkaan Maria - Trump geeft zijn administratie
Orkaan Maria - Trump geeft zijn administratie "tien op tien" voor reactie op orkaan

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn administratie donderdag de maximale score gegeven voor de manier waarop ze omging met de orkaan Maria in Puerto Rico, al zit het Amerikaans gebied een maand later nog altijd grotendeels zonder stroom. Trump zei tijdens een ontmoeting met de Puerto Ricaanse gouverneur Ricardo Rossello op het Witte Huis dat hij zijn administratie “een tien op tien” geeft voor haar optreden. Vervolgens vroeg hij Rossello het Amerikaanse optreden te prijzen. De man zei dat de regering “onmiddellijk antwoordde”.
Hij vroeg Washington wel zich voor de lange termijn te engageren voor het eiland, en benadrukte meermaals dat de bewoners Amerikaanse burgers zijn. “Het zijn buitengewone tijden voor Puerto Rico, en daarom zijn het buitengewone tijden voor de VS “, zei Rossello.
Trump lag eerder onder vuur omdat hij niet snel genoeg in actie schoot om de hulpverlening op gang te brengen. Ook zei hij dat de federale hulp niet eeuwig kan blijven duren.
Donderdag zei hij opnieuw dat het federaal bureau voor rampenbestrijding FEMA ooit zal moeten vertrekken uit Puerto Rico, maar benadrukte hij wel dat het eiland op geld kan rekenen voor zijn heropbouw.

Bron: Belga