Fernando Alonso blijft ploegmaat van Stoffel Vandoorne bij McLaren

Fernando Alonso blijft ploegmaat van Stoffel Vandoorne bij McLaren

De 36-jarige Spanjaard Fernando Alonso zal ook volgend jaar aan de zijde van onze landgenoot Stoffel Vandoorne de kleuren van McLaren verdedigen in de Formule 1. Dat meldde de Britse renstal. Dat Vandoorne ook volgend jaar nog zijn zitje heeft in de Formule 1 bevestigde McLaren in augustus al. McLaren wilde ook het contract van Alonso al langer verlengen, maar een handtekening bleef uit. Alonso was geenszins tevreden over de Honda-motor in zijn bolide. Volgend jaar worden de racewagens van McLaren echter met een krachtbron van Renault uitgerust en dat kon de tweevoudige wereldkampioen (2005 en 2006), over de streep trekken. “Dit is een keuze die ik met mijn hart gemaakt hebt”, verklaarde Alonso. “Dit is het team waar ik me echt thuis voel. Het is fantastisch dat we onze relatie voort kunnen zetten.”

Door technische problemen geplaagd kon Alonso dit seizoen nog maar vijf wedstrijden uitrijden. Twee keer eindigde hij in de punten. Na zestien manches is hij zestiende in het kampioenschap met tien punten, drie minder dan Vandoorne. “Maar ik ben ervan overtuigd dat McLaren de technische en financiële middelden heeft om snel weer wedstrijden te winnen”, stelt Alonso. “De jongste jaren waren niet makkelijk, maar we hebben het winnen nog niet verleerd. Ik geloof in onze kansen.”

Competitiedirecteur Eric Bouiller toonde zich ook tevreden. “Dezelfde piloten kunnen houden is belangrijk voor een team. Met Fernando en Stoffel gaan we een nieuw hoofdstuk kunnen schrijven. Volgens ons vormen zij het beste paar in de Formule 1.”

bron: Belga