Europa League – Mak Zulte Waregem komt niet verder dan gelijkspel tegen Vitesse

Europa League - Mak Zulte Waregem komt niet verder dan gelijkspel tegen Vitesse

Zulte Waregem heeft op de derde speeldag van de groepsfase van de Europa League in eigen huis niet kunnen winnen van het Nederlandse Vitesse (1-1). Een weinig inspirerend Essevee mocht na een zoutloze tweede helft nog blij zijn met het eerste puntje in deze Europa League. Met vijf nieuwe namen in het elftal in vergelijking met de 3-0 nederlaag van zondag bij Antwerp startte de Belgische bekerwinnaar afwachtend tegen zijn Nederlandse tegenhanger. Vitesse versierde na vijf minuten de eerste kans via Castaignos, maar de vervanger van topschutter Matavz kon niet afwerken. Zulte Waregem reageerde met een kopbal van Walsh, naast. Essevee trok de partij gaandeweg meer naar zich toe en na 23 minuten was het raak. Vitesse-kapitein Kashia knikte met het achterhoofd een hoekschop van Kaya pijnlijk in eigen doel: 1-0. Het Waregemse gejuich was nog maar net gaan liggen toen Vitesse alweer op gelijke hoogte kwam. Bruns (27.) kon van aan de rand van de zestien makkelijk binnenschuiven. Zulte Waregem ontsnapte even later zelfs aan een achterstand toen de aalvlugge Linssen over trapte. Het vervolg van de eerste helft werd gekenmerkt door slordig voetbal. Een ongelukkige Olayinka kwam nog het dichtst bij een kans, maar oog in oog met Vitesse-doelman Pasveer miste de Nigeriaan zijn controle.

De openingsfase van de tweede helft was voor een gretig Vitesse. De nummer vier van de Eredivisie claimde tot twee keer toe een strafschop toen Heylen eerst Castaignos neertrok en vervolgens de bal met de hand beroerde. Maar de Kroatische scheidsrechter Bebek hield de kaken telkens stijf op elkaar. De Nederlanders leken even voorbij het uur op voorsprong te komen, maar een treffer van Castaignos werd afgekeurd voor een (erg lichte) duwfout van de Nederlandse spits op Heylen. Kaya zorgde even later tegen zijn ex-ploeg voor het eerste thuisgevaar na rust. Zijn afstandschot werd makkelijk gepakt door Pasveer. Na een knal van Rashica op Bostyn toonde ook de thuisploeg zich nog eens. Kopballen van Coopman en Olayinka misten het doel maar nipt. Aan de overkant was Linssen nog gevaarlijk met een vrijschop en Castaignos met een omhaal. Het slotakkoord was voor invaller Saponjic, maar ook hij raakte niet voorbij Pasveer. Scoren deed geen van beide partijen meer, het bleef 1-1.

In de andere wedstrijd in groep K won Lazio met 1-3 bij Nice. Caicedo (5.) en ex-Racing Genk-middenvelder Milinkovic-Savic (65. en 89.) wisten de openingstreffer van Balotelli (4.) uit. Bij Lazio zat een geblesseerde Jordan Lukaku niet in de selectie.

Lazio neemt zo alleen de leiding in de groep met het maximum van 9 punten, Nice volgt met zes eenheden, Vitesse en Zulte Waregem tellen elk één puntje.

bron: Belga