EU-top – “Geen inhoudelijk gesprek gehad met Rajoy, want was niet nodig”

Premier Charles Michel heeft tijdens de eerste dag van de Europese top geen inhoudelijk gesprek gehad met zijn Spaanse collega Mariano Rajoy, ook niet over Catalonië dus. “Gewoon omdat het niet nodig was. Dat is meteen het bewijs dat er geen crisis is tussen ons.” Nadat donderdag bekend was geraakt dat de Spaanse diplomatie haar beklag had gedaan over verklaringen die Michel had afgelegd over de politieke crisis in Catalonië, hield de premier vast aan zijn pleidooi voor “dialoog, sereniteit en respect voor de nationale en internationale orde”. Het was echter uitkijken of Michel en Rajoy tijdens de top de zaak zouden bespreken.
Dat is dus niet gebeurd, zei Michel tijdens een persconferentie na de eerste werksessie van de top. “Wij hebben geen inhoudelijk gesprek gehad, gewoon omdat het niet nodig was. Dat is meteen het bewijs dat er geen crisis is tussen ons”, zei Michel.

Rajoy en ik hebben geen inhoudelijk gesprek gehad om dat het niet nodig was ¿ ook het bewijs dat er geen crisis, geen rel bestaat tussen ons

bron: Belga