EK baanwielrennen – Nog geen Belgische medailles

EK baanwielrennen - Nog geen Belgische medailles

De Belgische mannenploeg is donderdag op een achtste plek geëindigd in de ploegenachtervolging op het EK baanwielrennen in Berlijn. De vrouwen eindigden op een zesde stek op de tweede dag van het EK. In de kwalificaties op woensdag moest de mannenploeg in laatste instantie een wissel invoeren omdat Moreno De Pauw kampte met migraine. Hij werd vervangen door Kenny De Ketele. Met ook nog Gerben Thijssen, Sasha Weemaes en Lindsay De Vylder werd met een gelukje de achtste plaats en de bijbehorende finaleplaats behaald. Dat dankzij een valpartij bij het Britse team. Donderdag namen de Belgen het op tegen de Denen, met opnieuw De Pauw en zonder Lindsay De Vylder, en werd het uiteindelijk ook een achtste plaats in totaal.
De vrouwen wisten zich woensdag te kwalificeren met een zevende plaats. Donderdag deden Annelies Dom, Lotte Kopecky, Gilke Croket en Saartje Vandenbroucke het beter dan de Wit-Russische ploeg en het Duitse team. Ze eindigden met een tijd van 4.35.273. op een zesde stek.
Lotte Kopecky kwam ook nog aan de bak in de afvalling. Ze greep daarin met een vierde plaats net naast een medaille. Het goud ging naar de Nederlandse titelverdedigster Kirsten Wild, voor de Russische Evgenia Augustinas en de Italiaanse Maria Giulia Confalonieri. In de scratch bij de mannen eindigde Kenny De Ketele op een achtste stek. Het goud was voor de Fransman Adrien Garel, het zilver voor de Hongaar Kristian Lovassy en het brons voor de Oekraïner Roman Gladysh.

.

bron: Belga