Brussels Digital Week zet tien dagen lang Brusselse digitale sector in de kijker

Brussels Digital Week zet tien dagen lang Brusselse digitale sector in de kijker

Van donderdag 19 tot zondag 29 oktober wordt de Brusselse digitale sector tien dagen lang in de kijker gezet tijdens de derde editie van de Brussels Digital Week. Samen met de 100 beste Belgische start-ups opende Brussels staatssecretaris Bianca Debaets de tiendaagse officieel in Tour & Taxis. Als opener van de Brussels Digital Week verzamelden donderdag de belangrijkste spelers uit de digitale sector in Tour & Taxis op de Digital First beurs. Daar werd eveneens een Startup Village opgetrokken waar de 100 beste Belgische start-ups zich kunnen tonen aan het publiek. Gedurende de tiendaagse vinden er over het hele Gewest meer dan 25 evenementen plaats met als doelstelling de hele Brusselse digitale sector en de initiatieven van Smart City te promoten.

Het thema van de Brussels Digital Week is dit jaar digitale gezondheid of ‘eHealth’. Via ateliers, workshops, conferenties en initiaties krijgen jong en oud, mensen met en zonder beperking, de kans om de digitale sector en hun toepassingen te leren kennen.

“Brussel heeft alle troeven in huis om mee te draaien in het koppeloton van deEuropese Smart Cities. Dat stel ik vast bij bezoeken aan buitenlandse steden. Met de Brussels Digital Week willen we nu ook aan de Brusselaars en de internationale wereld tonen wat Brussel reeds doet op het gebied van Smart City”, aldus staatsecretaris Debaets.

Het Brussels Gewest trekt 15.000 euro voor de Brussels Digital Week.

bron: Belga