15.000 jongeren ruilen schoolbanken in voor betaalde job

Donderdag laten 15.000 jongeren vanaf 15 jaar voor de YOUCA Action Day, de vroegere Zuiddag, de schoolbanken links liggen voor een betaalde job. Hun loon gaat grotendeels naar een jongerenproject van Trias in El Salvador. In het Centraal-Amerikaanse land gaat liefst 25 procent van de jongeren niet naar school. Per dag vluchten zo’n 300 Salavadoranen naar de Verenigde Staten.
Met de steun van YOUCA zal Trias meer jongeren in El Salvador opleiden tot leiders en ondernemers, om hen een alternatief te bieden voor migratie en bendes. Het doel van YOUCA is om zeker 250.000 euro aan Trias te kunnen schenken.
YOUCA steunt daarnaast ook zeven jongerenprojecten van bij ons: Ratatouille, Caravan, Diggie vzw, een OKAN Cultuurproject van College Ten Doorn, Together We Stand, Missing You en Shoot for Dreams.
In de aanloop naar de YOUCA Action Day bezochten twaalf Salvadoraanse ambassadeurs deelnemende scholen om er hun verhaal te doen. Van de 15.000 deelnemende leerlingen hebben een kleine 9.000 zo’n getuigenis bijgewoond.
Zo’n 7400 werkgevers bieden donderdag een job aan, van grote bedrijven als Schoenen Torfs en Colruyt Group, tot de bakkers en slagers om de hoek. Ook alle provinciebesturen, en veel gemeentebesturen en ziekenhuizen doen mee.

bron: Belga