Wim Fissette niet langer coach van tennisster Johanna Konta

Wim Fissette niet langer coach van tennisster Johanna Konta
Wim Fissette niet langer coach van tennisster Johanna Konta

De Britse Johanna Konta heeft een einde gemaakt aan de samenwerking met haar Belgische coach Wim Fissette. Dat maakte de nummer tien van de wereld vandaag bekend. De 26-jarige in Australië geboren tennisster meldde ook dat ze dit seizoen wegens een voetblessure niet meer in actie zal komen. “Na lang beraad hebben Wim en ik besloten dat het beter is om de samenwerking te beëindigen. We gaan in de beste verstandhouding uit elkaar en ik wens Wim het allerbeste”, zegt Konta in een persbericht. “Ons werk samen was vruchtbaar, ik dank Wim voor zijn geduld, zijn inspanningen en zijn ervaring.”

Konta werd pas sinds begin dit jaar getraind door Fissette, die eerder Kim Clijsters, Sabine Lisicki, Simona Halep, Victoria Azarenka en Sara Errani onder zijn hoede had. In april veroverde Konta in Miami haar meest prestigieuze titel en bereikte ze de vierde plaats op de wereldranglijst. Ze schopte het ook nog tot de halve finales van Wimbledon, maar won sindsdien nog slechts twee wedstrijden. Door een voetblessure moest ze deze week forfait geven voor het WTA-toernooi van Moskou en zag zo een kwalificatie voor de WTA Tour Championships nog uit handen glippen.

“Met mijn voet gaat het beter, maar het is beter om nu voor rust en verzorging te opteren”, stelt Konta. “Ik start de voorbereiding op 2018 en hoop op een geweldig seizoen.”

Bron: Belga