Wegen en Verkeer legt spitsstrook aan op E40 tussen Groot-Bijgaarden en Affligem

Wegen en Verkeer legt spitsstrook aan op E40 tussen Groot-Bijgaarden en Affligem

Het agentschap Wegen en Verkeer start in de zomer van 2018 met voorbereidende werken voor de aanleg van een 12 kilometer lange spitsstrook tussen Groot-Bijgaarden en Affligem. De spitsstrook wordt enkel aangelegd in de rijrichting van Gent/Oostende en zal lopen van aan het servicestation van Groot-Bijgaarden tot aan het op- en afrittencomplex van Affligem. Volgens de huidige planning zal het eerste stuk van de spitsstrook (van Groot-Bijgaarden tot het op- en afrittencomplex van Ternat) opengesteld worden in 2020, het tweede stuk (van Ternat tot in Affligem) in 2021.

Spitsstroken zijn aangepaste pechstroken, die afgebakend zijn met dikke, lange witte strepen van tien meter lang. Dankzij dynamische borden weten bestuurders wanneer ze op de stroken mogen rijden. Doorgaans is dat tussen 14 en 20 uur. Zo moeten de stroken voor een betere doorstroming zorgen tijdens de spitsuren.

Deze week maakte Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts bekend dat er de komende twee jaar vier nieuwe spitsstroken bijkomen op snelwegen in de buurt van Gent, Leuven, Brussel en Beringen.

bron: Belga