Vanhaezebrouck wisselt alleen Boeckx voor Sels

door
Belga
Leestijd 2 min.

Hein Vanhaezebrouck kiest vanavond voor Matz Sels in doel voor de confrontatie met de Franse grootmacht Paris Saint-Germain op de derde speeldag in Champions League-groep B. Met op papier een 3-4-3 opstelling zijn de Brusselaars niet van plan zich in te graven. De aftrap is om 20u45. In vergelijking met het elftal dat vrijdag met 3-4 won bij KV Mechelen voert Vanhaezebrouck, toe aan zijn eerste thuiswedstrijd als T1 van Anderlecht, enkel een wijziging door tussen de palen. Sels krijgt de voorkeur op Frank Boeckx.

De coach van paars-wit kan achterin niet rekenen op de geblesseerde Uros Spajic (enkel). De driemansdefensie bestaat dan ook uit Leander Dendoncker, Kara Mbodji en Olivier Deschacht. Die laatste treedt aan in zijn honderdste Europese wedstrijd. In de praktijk zullen flankspelers Dennis Appiah en Henry Onyekuru moeten terugplooien om Neymar en Kylian Mbappé op te vangen.

Op het middenveld van de landskampioen staan verder Sven Kums en Adrien Trebel. Pieter Gerkens en aanvoerder Sofiane Hanni spelen in steun van speerpunt Lukasz Teodorczyk.

Bij PSG krijgt Thomas Meunier geen basisplaats van coach Unai Emery. De Rode Duivel was zaterdag nochtans goed voor twee doelpunten op het veld van Dijon (1-2). Met het trio Kylian Mbappé, Neymar en Edinson Cavani hebben de Parijzenaars op papier een aanvalslinie die de Anderlecht-defensie nog weken nachtmerries kan bezorgen. Aanvoerder Thiago Silva ontbreekt. De aanvoerder sukkelt met een dijblessure.

Na nederlagen tegen Bayern München (3-0) en Celtic (0-3) is Anderlecht met 0 op 6 vierde en laatste in groep B. PSG telt 6 op 6 na zeges tegen Celtic (0-5) en Bayern (3-0). Celtic gaat vanavond op bezoek bij Bayern München.

bron: Belga