Stéphane Moreau met één voet buiten bij Nethys

Stéphane Moreau met één voet buiten bij Nethys

Zowel cdH als MR en PS zijn van mening dat er in de raad van bestuur van Nethys geen plaats meer is Stéphane Moreau, die nog afgevaardigd bestuurder is van de operationele poot van Publifin.
Voor de cdH-fractieleider in het Waals Parlement, Dimitri Fourny, moet Moreau zijn functie als afgevaardigd bestuurder zo snel mogelijk verlaten. Opdat Stéphane Moreau uit zijn functies gezet kan worden moet de raad van bestuur zo snel mogelijk vernieuwd worden en dienen de nieuwe bestuurders de samenstelling van het directiecomité aan te passen. Zo kunnen de contracten beëindigd worden van iedereen die fouten gemaakt heeft, benadrukt Fourny.

“De aanduiding van nieuwe leden van de raad van bestuur blokkeren heeft geen enkele zin en vertraagt het vertrek van Stéphane Moreau! De groenen verkiezen dus in de kleedkamer te blijven terwijl de match bezig is en het tijd is om te scoren”, reageert hij op de aankondiging van Ecolo om geen bestuurders aan te duiden zolang Moreau nog in functie is.

De hernieuwing van de raad van bestuur van Nethys woensdagavond is voor MR-voorzitter Olivier Chastel een nieuwe stap in de aanpassing van de structuren van Publifin en Finanpart. “In elk geval zou Stéphane Moreau vanaf vanavond niet meer in de raad van bestuur moeten zetelen”, benadrukt hij. Voor de MR moet het management volledig herzien worden, zoals ook gesteld in de aanbevelingen van de Waalse onderzoekscommissie Publifin. Voor Chastel moeten alle aanbevelingen uitgevoerd worden.

Ook voor PS-voorzitter Elio Di Rupo kan Stéphane Moreau niet meer in de raad van bestuur van Nethys zetelen”, zo tweette hij.

bron: Belga