Jambon en Europese hulpdiensten houden eerbetoon voor terreurslachtoffers

Jambon en Europese hulpdiensten houden eerbetoon voor terreurslachtoffers

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA), Europees Commissaris voor Veiligheid Julian King en vertegenwoordigers van de hulpdiensten uit 28 Europese landen hebben een eerbetoon gehouden voor de slachtoffers van terrorisme, en hun steun betuigd aan de hulpdiensten. Samen legden ze na een symbolische mars witte rozen neer aan het herdenkingsmonument aan Schuman. Op initiatief van de European Emergency Number Association (EENA) verzamelden politieke vertegenwoordigers en vertegenwoordigers van vijftig hulpdiensten uit 28 lidstaten om een korte mars af te leggen van het gebouw van de Raad van Europa naar het herdenkingsmonument voor de slachtoffers van de aanslagen in België op 22 maart 2016. Na een minuut stilte werden daar bloemenkransen en witte rozen neergelegd.

“We willen de slachtoffers eren en de hulpdiensten bedanken en motiveren”, zei Jambon. “Zeker omdat zij zich iedere dag opnieuw inzetten voor het volk, en dat op gevaar van eigen lijf en leden.”

Terreur blijft een brandend actueel onderwerp in België en bij uitbreiding heel Europa. De grote Europese aanwezigheid op het herdenkingsmoment is daar het bewijs van.

“Het blijft een realiteit, want elk land is ermee geconfronteerd, en dan zeker de rond ons liggende landen zoals Frankrijk en Groot-Brittannië, die al meerdere aanslagen te verwerken kregen”, aldus minister Jambon.

bron: Belga